King Chief of the World

En liten smakebit:

15. juni

Brasil spilte mot Nord-Korea, og like bortenfor oss stod Liverpools gamle keeperstjerne Bruce Grobbelaar, som jobbet for TV2 under VM. Det er en mann med selvtillit. Vi møtte han inne på presseteltet, hvor det kom fram at han midt på motorveien hadde kjørt opp til en politibil, rullet ned vinduet, skreket hvem han var, og spurt om de kunne gi dem politieskorte fram til stadion. Noen sekunder seinere gikk blålysene på, og Grobbelaar kjørte bak dem hele veien fram til stadion. Han skrøt også på seg å være en gjest av Kongen av Pretoria, og av å ha fått den beste parkeringsplassen på Soccer City. Alle andre måtte kjøre gigantiske omveier, stå i lange køer, og parkere noen hundre meter unna. Bruce fikk parkere inne på stadion.

omtale & omslag:

King Chief of the World av Thomas Aune er Norges eneste utgivelse fra fotball-VM i Sør-Afrika.

Forfatteren skriver ikke om kampene, men om folka han møter til og fra de ulike arenaene, på busser, kafeer og gatelangs, om situasjoner han snubler oppi.

Nifse bakgater og stjerner høye på seg sjæl. Dommedagsskruller og drøye avisannonser. Folk med et krystalluklart blikk i framtida og blekkspruter. Om Lost in translation og korrupte pamper.

Les om en type som kan få tilbake tidligere elskere, skaffe deg jobben tilbake, hindre partneren din i å være utro, og sørge for at ereksjonen fungerer som den skal. Les om King Chief of the World og andre åpenbart dyktige folk i denne pamfletten.

Thomas Aune har tidligere skrevet tre bøker om fotball. Alle med humor, humør og et blikk for det rare. Fotball uten alt det dølle.

King Chief of the World er en dagbok fra forfatterens 5 uker lange reise hit og dit i i apartheidens for- og bakgårder. Thomas Aune var på jobb for NRK sammen med FK Fotball-makker Aleksander Schau. Denne dagboka skreiv han på hotellrommet, når det ble for mørkt for en fotballelskende nordmann å reke utendørs.

Oppdatering: King Chief of the World er nå utsolgt fra forlaget! Det finnes så vidt vi vet fortsatt noen eksemplarer igjen på Tanum Oslo City.

%d bloggere like this: