Antologi med nyskrevne tekster fra Oslo

Ut av de åpne vinduene i denne byen er tittelen på Det stille forlagets nyeste utgivelse, og består av dikt og prosa av Per Kristian Cani, Karine Nyborg, Christine Skogen Nyhagen, AS Hermansen, Joanna Rzadkowska, Ola Jostein Jørgensen, Stian Johansen, Kenneth Pettersen, Inger-Marie Schjønberg, Jo Sannem og Inge Haugane.

Vi begynte å planlegge denne antologien i april 2011. Vi ville samle en gjeng skribenter, gi et tema (sommer-Oslo), noen linjer fra dikt og sanger til inspirasjon og en kort tidsfrist. Tanken var å undersøke hva som skjer nar man har 20 timer fra man begynner til man leverer trykkeklar tekst. Kan det være en befriende tidsramme, som også virker befriende på teksten, et uttrykk nærmere det man skriver fra og om?

Etter terroren 22. juli var vi en stund usikre på om vi skulle gjennomføre planen, men kom frem til at det måtte være et riktig tidspunkt for å skrive om Oslo. Hendelsene den dagen har ikke overraskende satt sitt preg på ganske mange av de foreliggende tekstene.

Tekstene ble skrevet mellom 1700 fredag 5. og 1300 lørdag 6. august. Layout, redigering og korrektur ble gjort lørdag og søndag, og antologien sendt til trykking mandag 8. august.

%d bloggere liker dette: